неделя, 27 февруари 2011 г.

Видове кола маска

Съществуват два основни вида кола маска – плътна и такива с примеси. Те от своя страна се подразделят на гореща, топла и студена кола маска. Използват се за отстраняване на косми от зоните на тялото, където те не са желани. За горещата кола маска е препоръчително да се извърши процедурата при специалист, тъй като се работи с висока температура. При горещата и студената кола маска, човек спокойно може да се обезкосми и в домашни условия.

Подготовка и нанасяне на кола маска

След като вече сте си купили кола маска, трябва да е загреете до подходящата/препоръчаната температура. Това става с помощта на специален уред, за топла кола маска - някъде около 40 градуса, а за гореща повече градуси. Студената кола маска се затопля в ръце. Хубаво е преди да я нанесете, космите в зоната да се повдигнат, за да има по-добър ефект. Нанасянето в областта става посредством специална шпатула срещу посоката на растеж на косъма. При новите видове кола маски има иновативни опаковки, които са тип „рол-он” и се нанася бързо и лесно върху зоната. След това налагате листта за премахване на кола маската ( той бива платнен или хартиен ) и издърпвате бързо и рязко срещу растежа на косъма.
Най-чувствителни зони са тези на лицето, подмишниците и слабините. Там трябва да се нанася на тънки и малки ленти и да се издърпна бързо лентата. Отново подобно на горните – кола маската трябва да се нанася срещу растежа на косъма.
Продължителността на ефекта е около 2-3 седмици. След това процедурата трябва да се повтари. При редовна употреба се наблюдава оредяване на окосмената зона.
След като сте премахнали кола маската от себе си е добре да изплакнете с вода или с лосион за след кола маска, зоната на епилация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар