неделя, 27 февруари 2011 г.

Обезкосмяване с традиции

От векове човечеството се обезкосмява. Някои заради религия, други заради социална култура, хигиена или сексуалност... Могат да се намерят многожество причини човек да обезкосми проблемните си зони. Най-често срещания метод е този с кола маска. Преди - домашно направена, предавана от поколение на поколение. Сега тя е често срещана по магазини и аптеки, за да може всеки един от нас бързо, лесно и евтино да използва този тип на епилиране.
Противно на остарелите стереотипи, само женската част на населението да се поддържа обезкосмено, днес все повече мъже използват кола маска. Това е нов стил т.нар. метросексуалност. Докато преди беше напълно естествено да видиш някой мъж космясъл и брадат, разсъблечен, с обилно окосмяване, то днес по плажове, фитнес зали и т.н. се наблюдават едни добре поддържани мъже. Преди мъжете, които се епилираха бяха тема за подигравки, а сега нещата се обръщат... мъже, които не се поддържат често попадат под осъдителните/пренебрежителните погледи на другите. Мнението на някои жени за тази т.нар. метросексуалност е, че предпочитат мъжете да се поддържат, но да не се обезкосмяват напълно. Те не предпочитат партньора им да бъде „по-гладък” от самите тях.
Затова днес е напълно естествено явление да наблюдаваме обезкосмяване чрез кола маска от мъжка и женска страна. Човечеството днес се развива много ускорено, модите бързо се сменят, а стилът и начин на живот може да окажат влияние и на социалните контакти. Ние не трябва да разсъждаваме така, както са разсъждавали нашите баби и дядовци, а трябва всеки един от нас да е в крак с обкръжаващата ни среда и да поддържа една добра лична хигиена чрез обезкосмяване на определините проблеми места.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар